Waarom zou je kiezen voor witte gordijnen? Wij hebben daar het antwoord op! Wit is de ideale basistint voor jouw interieur, zowel voor de ramen als op de muren. Witte gordijnen zorgen voor een ruimtelijke uitstraling in ieder interieur. En wit is moeiteloos te combineren met verschillende interieurstijlen. Of je nu kiest voor een trendy, klassiek of een landelijk interieur. Van knal kleuren op de muur tot aan accentkleuren in je interieur, het matcht!

Rust in je interieur

De ideale basiskleur voor in jouw interieur, tromgeroffel, is wit! Wit in het interieur biedt een mooi canvas waardoor andere elementen in de ruimte meer aandacht krijgen. Heb je een leuke stoel in een knallende kleur, een muur in een opvallende tint dat de aandacht verdiend óf mooie kozijnen die je wilt benadrukken? Witte gordijnen zijn je beste maatje. Natuurlijke materialen zijn ook perfect te combineren met de kleur wit. Denk hierbij aan hout en natuurproducten voor een rustgevende uitstraling. Planten geven een huiselijk gevoel, dit is een perfecte toevoeging in jouw interieur.

Fris wit voor je raam | Van der Meer Woninginrichting   Fris wit voor je raam | Van der Meer Woninginrichting

Stof in de hoofdrol

Bij witte gordijnen wordt vaak gedacht aan weinig privacy en veel lichtinval. Niets is minder waar! De stof is allesbepalend. Een transparante stof geeft een natuurlijke en zachte lichtinval. Meestal zorgen deze stoffen voor meer privacy omdat het moeilijk is om er doorheen te kijken. Daarom zijn deze ideaal voor ruimtes waar je vaak bent, zoals de woonkamer, vanwege de behoefte aan privacy en veel licht in je ruimte.

Een wit gordijn waarvan de stof tussen transparant en verduisterend zit, zorgt juist voor een minder felle, maar mooie en wijde lichtinval. Wil je graag witte gordijnen in de slaapkamer? Dan kies je vaak voor witte gordijnen met een verduisterende werking zodat je een donkere ruimte kunt creëren. Wanneer je kiest voor een verduisterende witte stof, zal deze zorgen voor een lichtblokkade en houd het tijdens warme zomers de warmte buiten en tijdens de koude winters de warmte juist binnen.

Wit ongezellig? No way

Let op dat je een interieur niet compleet wit maakt. Kies niet voor witte muren, witte gordijnen, witte meubels en witte accessoires. Dit zorgt voor een overdaad aan wit en geeft de ruimte een koele en kille uitstraling. Om een ruimte met veel wit huiselijker en gezellig te laten voelen kun je deze aankleden met warme tinten met verschillende kleuraccenten. Dit kun je doen met mooie natuurlijke accessoires ter decoratie voor je interieur.

Ook planten zijn de ideale toevoegingen voor een wit interieur. Planten zijn namelijk echte sfeermakers en er zitten ook nog een hoop gezondheidsvoordelen aan, zoals het filteren van de lucht in de ruimte. Nog een bijkomend voordeel is dat planten helpen je in de concentratie. Genoeg redenen dus om planten aan te schaffen. Wit zal nooit meer een kille uitstraling hebben.

Fris wit voor je raam | Van der Meer Woninginrichting    Fris wit voor je raam | Van der Meer Woninginrichting

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste gordijnen?

Weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte gordijnen voor jouw slaapkamer. Neem eens een kijkje in onze showroom en kom in aanraking met ons uitgebreide assortiment gordijnstoffen. Onze medewerkers adviseren je graag!

Advies op maat?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen één werkdag terug!