Blauwe gordijnen zijn weer helemaal terug! Van teal tot denim en petrol tot vergrijsd blauw. Voor iedere interieurstijl kun je bij ons terecht. Ga jij voor een hoogstaande kwaliteit vitrage stof of kies je voor velours gordijnen met een verduisterende werking? Ben je een type voor de blauwe klassiekers of juist een trendsetter en ga je voor combinaties? Wij inspireren je graag!

Gebruik de kleur blauw in je interieur

De kleur blauw is weer helemaal terug als woontrend. Blauw is namelijk een kleur die je in veel interieurstijlen kunt combineren. Gebruik diep donkerblauw in een industriële woonstijl en kies voor een neutrale blauwtint in een klassiek/landelijk interieur. Voor een Scandinavisch interieur kies je juist voor een lichte blauwtint. Bij ons vind je gordijnen in verschillende blauwtinten, van lichtblauw tot donkerblauw en alles wat daar tussenin zit. Ook hebben we gordijnen met blauw als accentkleur of verwerkt in het dessin. Durf jij de stap te nemen om eens iets anders te doen? Kies dan voor donkerblauwe gordijnen waarbij de muren in dezelfde kleur zijn geschilderd. Ondanks de intense kleur blauw brengt dit rust. Het accent ligt namelijk niet op de gordijnen waardoor het muuroppervlak rustig blijft.

Blauwe vitrages, inbetweens en overgordijnen

De kleur blauw doet het goed in ruimtes waar rust belangrijk is. Denk hierbij aan de slaapkamer, studeerkamer of kantoor. Uiteraard komt de kleur blauw ook goed tot uiting in de woonkamer. Donkerblauw kan een kamer ook sfeervol maken en een chique uitstraling geven. In onze collecties hebben we vitrages, inbetweens en overgordijnen in verschillende blauwtinten. Welk soort gordijn je kiest hangt af van de hoeveelheid lichtinval die je graag in de ruimte wilt. Wanneer je veel licht in de ruimte wilt kun je het beste kiezen voor vitrages. Vitrages zijn dunne, transparante stoffen die veel licht doorlaten. Wil je juist iets meer privacy en de lichtinval beperken dan kun je kiezen voor inbetweens. Inbetweens zijn namelijk net wat dikker dan vitrages. Wanneer je het liefste geen licht door de gordijnen naar binnen wilt laten en genieten van privacy dan zijn overgordijnen ideaal. Wil je net even wat anders dan anders? Kies dan voor een vitrage in unikleur blauw in combinatie met een overgordijn met een blauw dessin. Of ga voor een vouwgordijn met blauw als hoofdkleur in combinatie met een overgordijn.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste gordijnen

Weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte blauwe gordijnen voor jouw interieur. Wil je meer weten over de verschillende kleuren, stoffen of afwerkingen? Kom dan langs in onze showroom in Heerenveen. Onze medewerkers adviseren je graag!

Maak een afspraak

Service en vakmanschap | Van der Meer woninginrichting

Advies op maat?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen één werkdag terug!