Een goede nachtrust, dat wil iedereen het liefst. Wist jij al dat de hoeveelheid lichtinval dat je tijdens de nachtrust in de slaapkamer hebt van invloed kan zijn op je lichaam? Voor de meeste mensen geldt dat ze het liefst en het beste slapen in een ruimte waar het donker is. De gordijnen die je ophangt, moeten dus goed het ochtendlicht tegen kunnen houden. Waar moet je nu eigenlijk allemaal rekening mee houden als je de slaapkamer gaat voorzien van nieuwe gordijnen? Wij helpen je hier graag bij en hebben daarom een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

Kies je interieurstijl

In welk type interieur jij je goed voelt, is heel persoonlijk. De slaapkamer is een ruimte waar je, je rust vindt na een lange werkdag. Bepaal daarom welke stijl je in jouw slaapkamer wilt creëren. Houd jij van een modern interieur of kies je juist voor de Scandinavische stijl? Als je jouw stijl hebt gekozen, moet je nog bepalen welke kleur het gordijn moet hebben en van welk materiaal het gemaakt moet zijn.
Voor een modern interieur kun je in de slaapkamer denken aan rustige natuurtinten. Dit kunnen zowel vouwgordijnen, kamerhoge gordijnen of inbetweens zijn. De gordijnen geven een minimalistische uitstraling. Ga je voor een Scandinavische woonstijl? Kies dan voor wit, lichte groen tinten of grijze kleuren. De stoffen zijn in voor de Scandinavische stijl erg belangrijk. Ga voor inbetweens, maar ook gordijnen die licht doorlaten zijn voor deze stijl perfect. Strakke en gladde stoffen of prints zie je in deze interieurstijl veel terug.

Slaapkamer Gordijnen | Van der Meer Woninginrichting     Slaapkamer Gordijnen | Van der Meer Woninginrichting     Slaapkamer Gordijnen | Van der Meer Woninginrichting

Invloed van kleuren

Als je weet welke interieurstijl je mooi vindt, ben je al een heel eind op weg naar het vinden van de juiste gordijnkleur. Ga jij voor warme tinten in je slaapkamer of juist  voor koele kleuren? Felle kleuren kun je het beste achterwege laten, kies liever voor een zacht en rustig kleuren pallet. Paarse gordijnen geven het gevoel van ontspanning. Wanneer je voor groene gordijnen kiest, dan neemt het gevoelen van optimisme, tevredenheid en vertrouwen toe. Wanneer je groen combineert met natuurlijke kleuren en materialen in de slaapkamer, wordt het een ruimte die een en al rust uitstraalt. Kortom, de keuze is reuze.

Type gordijn

Heb je grote ramen? Dan zouden overgordijnen een goede optie voor jou zijn. Overgordijnen zijn een sfeermaker in iedere ruimte en hebben een isolerende en geluiddempende werking. Zo blijft de warmte tijdens warme zomers buiten huis, en tijdens de koudere winterdagen kun je met dichte gordijnen de warmte binnen in huis houden. Overgordijnen zijn fijn om te gebruiken in combinatie met inbetween stoffen.

Heb je draai/kiepramen in je slaapkamer? Dan zijn ingespannen plisségordijnen een goede keuze. Deze worden op het raam gespannen, waardoor de gordijnen exact aansluiten. Ook hebben wij rolgordijnen voor de dakramen die de ruimte helemaal kunnen verduisteren.

Slaapkamer Gordijnen | Van der Meer Woninginrichting    Slaapkamer Gordijnen | Van der Meer Woninginrichting

Gordijnen met meerwaarde

Geloof het of niet, de stof die je kiest voor de gordijnen is uiteindelijk alles bepalend voor de slaapkamer. Met verschillende stoffen kun je namelijk de lichtinval, privacy, lichthardheid en verduistering bepalen. Een donkere slaapkamer is het gezondste voor ons lichaam en heeft een positief effect op de nachtrust. Je lichaam is namelijk erg gevoelig voor licht en donker, te veel licht kan voor slapeloosheid zorgen. Heb je veel ramen en komt daardoor veel licht in de slaapkamer naar binnen? Dan kun je het beste kiezen voor gordijnen met een verduisterende werking.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste gordijnen?

Weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte gordijnen voor jouw slaapkamer. Neem eens een kijkje in onze showroom en kom in aanraking met ons uitgebreide assortiment gordijnstoffen. Onze medewerkers adviseren je graag!

Advies op maat?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen één werkdag terug!