Een vloer gaat zo’n zes tot zestig jaar mee. Hoe lang jouw vloer goed blijft, is afhankelijk van een aantal factoren. De soort vloerbedekking heeft de grootste invloed, laminaat gaat bijvoorbeeld minder lang mee dan PVC. Wat ook van invloed is, is de dikte en kwaliteit van je vloer. Tot slot maakt het ook nogal wat uit hoe intensief een vloer wordt gebruikt. Je kunt je voorstellen dat de vloer in je hal sneller slijt dan die in je logeerkamer.

Levensduur laminaat

Afhankelijk van de dikte van je laminaatvloer, gaat deze 6 tot 25 jaar mee. Een dunne laminaatvloer van 6mm gaat zo’n 6 tot 15 jaar mee. Een dikkere laminaatvloer van 8mm kan tot wel 25 jaar mee. Hiermee behoort laminaat tot de soort vloer met de kortste levensduur, daar is de prijs dan ook naar.

Levensduur PVC

Een PVC vloer gaat zo’n 15 tot 30 jaar mee. Hoe lang jouw PVC vloer goed blijft, is afhankelijk van de dikte van de toplaag. Een vloer met een dunnere toplaag (0,3mm) is doorgaans heel geschikt voor in woningen en gaat zeker 15 jaar mee. Een PVC vloer met een dikkere toplaag van 0,55mm gaat langer mee en is ook geschikt voor intensief gebruik. Deze vloeren leggen we regelmatig in winkels of bijvoorbeeld in een hotel.

Levensduur tapijt

Een tapijtvloer van goede kwaliteit gaat minimaal 10 jaar mee. Tapijt van mindere kwaliteit zal al eerder minder mooi worden. Als de levensduur geen reden genoeg is om te investeren in goede kwaliteit tapijt, bedenk dat dat tapijt van goede kwaliteit een isolerend effect heeft. Dit heeft een prettig effect op de akoestiek van een ruimte én kan de energierekening drukken. Dit weegt zeker op tegen de hogere prijs, als je het ons vraagt.

Advies op maat

Wil je graag advies over welke soort vloer het beste past bij jouw situatie en wensen? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Advies op maat?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen één werkdag terug!