Je wil een nieuwe laminaatvloer in je huis. Je gaat online opzoek en krijgt meteen de ene na de andere keuze en soort om je oren geslingerd. Wij helpen jou daarom in deze blog alvast om de eerste keuzes voor jezelf door te nemen.

Laminaat

Laminaat, veel mensen hebben het in huis. Door de jaren heen is het product erg veranderd. Waar je vroeger laminaat bijna standaard in een licht houtkleurige variant kocht, heb je tegenwoordig een stuk meer keuze. Laminaat is in elke kleur en in elk design te verkrijgen. Het had voorheen het labeltje ‘saai’, maar die kan er tegenwoordig wel afgehaald worden. Daarnaast heeft laminaat veel meer voordelen in vergelijking met een echte houten vloer:

  • Laminaat is goedkoper geworden
  • Laminaat is bestand tegen elke verwarmingsoptie
  • Makkelijk mee te nemen als je gaat verhuizen

Kleuren

Kleuren, hier begint misschien meteen wel de lastigste keuze. Als je een kleine kamer hebt, die je wat groter wil laten lijken, dan is het advies om te kiezen voor een lichte kleur. Als je een lange gang, voor het oog wat kleiner wil maken, dan kun je juist weer kiezen voor een donkerdere kleur. Veel verschillende keuzes dus. Als je weet of het donker of licht moet worden, houdt de zoektocht nog niet op. Ook dan is er nog veel keuze tussen de verschillende lichte kleuren en de verschillende donkere kleuren. Hiervoor bieden wij bij Van der Meer advies op maat aan. Wij komen dan bij je langs en adviseren jou aan de hand van je interieur welke kleur laminaat het beste bij jouw woning zou passen.

Steeds groter

Bij tegels zie je deze trend ook terug: hoe groter hoe beter. Ook bij laminaat begint deze trend aan populariteit te winnen. Lengte en breedte creëert, net als een lichte kleur, ruimtelijkheid en wordt dus ook steeds meer aangeboden binnen de laminaatwereld. Het is erg geschikt om in kleinere kamers te leggen en het geeft direct een luxe uitstraling aan de woning.

Kunststof

Vinyl, oftewel kunststof, laminaat is een nieuwe trend die de laminaatwereld overneemt. Deze soort vloer brengt veel gemakken met zich mee. Vinyl vloeren zijn door de topcoating onder andere vochtbestendig. Ideaal dus voor in de badkamer. Ook zijn ze geluiddempend, en is de vloer ideaal om te dweilen.

Laminaat met of zonder groeven

Naast alle keuzes die we hierboven al hebben benoemd, kan je ook nog kiezen tussen een vloer met of zonder groeven. Een vloer zonder groeven, heeft een mooie luxe, gladde uitstraling. Een vloer met groeven, zullen je al snel het idee geven van een echte houten vloer. Hierbij kan je zelfs nog zelf bepalen hoe je de groeven wil hebben. Een groef in alleen de lengte creëert ruimte, groeven rondom het laminaat zorgen daarnaast juist voor een robuuste en stoere uitstraling.

Welke laminaatvloer past bij jou?

Wil jij weten welke laminaatvloer bij jou past? Neem dan snel contact met ons op en wij geven je advies. Dit kan zowel telefonisch, in de winkel als bij jou thuis!

Advies op maat?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen één werkdag terug!