Oranje gordijnen geven veel kleur aan het interieur. Van koraal tot zalm. Van lichtoranje tot donkeroranje. Of zoek je gordijnen met oranje print of accenten? Welke kleuren én de hoeveelheid kleuren in je interieur is persoonlijk. Oranje is een warme kleur en zit tussen rood en geel in. Laat je inspireren door onze oranje gordijnen. Een effen oranje gordijn is qua kleur intenser dan een gordijn met een oranje print. Genoeg keuze dus! Onze oranje stoffen zijn er in overgordijnen, inbetweens, vitrages en vouwgordijnen.

Gordijnen | Van der Meer Woninginrichting    Gordijnen | Van der Meer Woninginrichting

Gebruik oranje in je interieur

De kleur oranje heeft alleen maar positieve eigenschappen. Oranje staat voor zon, energie, warmte, levendigheid en vernieuwing. Deze positieve kleur stimuleert de creativiteit en daadkracht. Wanneer je oranje toepast in je interieur breng je levendigheid en kleur in de ruimte! Ben je nog niet helemaal zeker hoe je de kleur oranje wilt gebruiken in je interieur? Kijk dan eerst naar de ruimte.

In een donkere en kleine kamer kan de kleur oranje het gevoel geven op je af te komen. Het advies is om dan te kiezen voor een pasteltint oranje en laat de gordijnen tot de grond lopen. Hierdoor wordt de hoogte van de kamer juist benadrukt en vervalt de kleur meer naar de achtergrond.

Heb je juist een grote kamer met meerdere ramen? Dan kun je het beste kiezen voor een donkere of felle oranjetint. Zorg er dan wel voor dat de rest van de ruimte rustiger blijft qua kleur. Combineer dan bijvoorbeeld met basiskleuren als wit, grijs, beige en aardetinten.

Combineer overgordijnen met effen kleur oranje vouwgordijnen

Combineer meerdere oranjetinten met elkaar voor een sfeervol geheel en laat je gordijnen daarin een rol spelen. Door ons ruime aanbod aan gordijnstoffen kun je eenvoudig zelf je gordijncombinatie maken met oranje als basiskleur. Combineer vouwgordijnen in een oranje effen kleur met overgordijnen waarin dezelfde kleur in het dessin is verwerkt. Oranje gordijnen geven kleur en warmte aan je interieur.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste gordijnen

Ga je voor een overgordijn of een inbetween? Of misschien wel een combinatie van beide? Dan heb je overdag gefilterd licht en in de avond je privacy. Kies je juist voor een effen gordijnen of juist voor eentje met een print? Genoeg keuze! Zo hebben we vitrage gordijnen in de kleur oranje, maar ook gordijnen van velours en vouwgordijnen van schitterend weefstof in gemêleerde oranjetinten. Wil je de stoffen graag in het echt bekijken? Kom dan langs in onze showroom in Heerenveen. Onze medewerkers adviseren je graag.

Maak een afspraak

Service en vakmanschap | Van der Meer woninginrichting

Advies op maat?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen één werkdag terug!