Steeds meer mensen krijgen te maken met een allergie. Of het nu een allergie voor huisstofmijt, schimmels of pollen is: het is allemaal vervelend. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen tijdens het inrichten van je woning om je allergieën in huis te verminderen. Wie wil dat nou niet? De beste tips lees je hier.

Tip 1: Gooi je hoogpolige tapijt uit het raam

Eczeem, astma of vormen van benauwdheid, het heeft allemaal te maken met dezelfde vijand: de huisstofmijt. Wat meestal een no-go is in je interieur als je last hebt van een allergie zoals stofmijt, is een hoogpolig tapijt als vloerbekleding. Ondanks dat tapijt vaak een zacht, warm en geborgen gevoel geeft, is dit niet altijd de beste optie als je last van allergieën hebt. Toch zijn er wel mogelijkheden om de zachte ondergrond te behouden, hiervoor kun je bijvoorbeeld kijken naar laagpolige tapijten die je regelmatig reinigt.

Tip 2: De alternatieve optie voor de vloer

In tegenstelling tot tapijt, is PVC een verstandigere keuze. Dit is beter schoon te houden is en het trekt minder stof aan. Je hebt de keuze tussen een vloer met v-groef of zonder v-groef. Wanneer je voor een vloer zonder v-groef kiest vormt de vloer één glad geheel. Dit komt doordat het laminaat dan zonder voegen of naden is, waardoor dit nóg schoner kan worden onderhouden. Dit geldt ook voor andere vloeren zoals onder andere laminaat, vinyl en marmoleum.

Tip 3: Pollen buitensluiten

Hoe warmer het is, hoe hoger de stuifmeel concentratie. Heb jij last van hooikoorts? Dan is het tijd dat we je informeren over de horren van Unilux! Naast dat horren effectief zijn tegen insecten, worden ook pollen buiten de deur gehouden. Door de speciale fijnmazige horren van Unilux worden pollen opgevangen. Hierdoor kunnen deze niet meer binnen komen en zal je in huis weinig tot geen last meer hebben van hooikoorts. De lucht blijft wel circuleren in huis, zodat je wel telkens frisse lucht hebt. De horren worden ingemeten en op maat gemaakt, of het nu gaat om een klein raam of gigantische deuren.

Tip 4: Kies je meubels bewust

Minder stof in huis? Denk bewust na over de keuze van je meubels en decoratie. Hier kun je op in spelen door materiaal te kiezen voor je meubels die glad zijn, zoals leer of nep leer. Doordat dit materiaal glad is, heeft stof minder grip om op achter te blijven. Om allergieën tegen te gaan kun je ook kiezen voor niet te veel kieren en gaatjes in het meubilair, omdat stof zich hiertussen kan verstoppen. Daarbij komt ook kijken dat kussentjes die dienen als decoratie niet aan te raden zijn in een allergie-vrij interieur, aangezien deze vaak huismijt aantrekken.

Tip 5: Luchten en regelmatig stofzuigen

Niet elke oplossing tegen allergie hoeft direct heel ingrijpend te zijn. Zo is het voor een huisstofmijtallergie erg belangrijk dat je de woning goed lucht. Zet minstens 1 uur per dag een raam of deur open en stofzuig regelmatig. Niet alleen je vloer, maar juist ook kleine oppervlakken op bijvoorbeeld je kast. Zo voorkom je grote clusters stof of huisstofmijt. Precies om die reden is het belangrijk dat je vloerplaten naadloos aansluiten. Wanneer je ons een vloer laat leggen, weet je zeker dat deze naadloos aansluit.

Persoonlijk advies nodig?

In onze winkel geven we je graag persoonlijk advies over de beste interieur keuzes in combinatie met jouw allergie. Zien we je snel in onze winkel?

Advies op maat?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen één werkdag terug!