Een nieuwe vloer. Het is altijd lastig om uit te zoeken. Bij Van der Meer geven we jou er graag advies over. In een eerdere blog hebben we al eens verteld wat de trends zijn op het gebied van vloeren. Nu is het de beurt aan tapijt, wat is hier eigenlijk het voordeel van?

Comfortabel

Laten we beginnen met het belangrijkste voor de meeste mensen! Tapijt voelt namelijk altijd lekker zacht, warm en comfortabel aan. Of je er nou op je blote voeten, sokken of schoenen op loopt, tapijt loopt altijd prettig en van de koude voeten zul je niet snel last hebben.

Decoratief

Tapijt kun je door je hele kamer leggen, maar je kunt er ook voor kiezen een deel van je kamer te voorzien van een mooi stukje tapijt. Tapijt heeft namelijk vele decoratieve mogelijkheden. Als je bijvoorbeeld in je hele huis een ander soort vloer hebt liggen, kan het een meerwaarde zijn om bijvoorbeeld onder een tafel of een kastje een mooi stukje kleurrijk tapijt neer te leggen. Dit kan net even de finishing touch zijn die ervoor zorgt dat jouw huis een frisse mooie look krijgt. Tapijten zijn namelijk in heel veel kleuren en soorten te verkrijgen, waardoor eigenlijk bij elk interieur wel eentje te vinden is, die het allemaal net even wat mooier maakt.

Tapijt heeft vele decoratieve mogelijkheden

Geluiddempend

Ook voor muziekliefhebbers is tapijt een uitkomst! Het werkt namelijk geluiddempend. Hierdoor kan jij je favoriete nummers op volle kracht luisteren, met je net gekochte soundbar of stereoset, zonder dat de buren binnen een minuut of vijf op de stoep staan, omdat zij toch echt een andere muzieksmaak hebben. Tapijt zorgt voor een goede geluidsisolatie en zorgt ervoor dat het geluid in de ruimte blijft, waardoor de muziekbeleving optimaal is.

Kinderen

Ook voor kinderen kan tapijt een fantastische uitkomst bieden. Kinderen willen in huis lekker spelen. Met de barbies in het prinsessenhuis of met de raceauto de straten van Monaco nabootsen in de woonkamer, kinderen vermaken zich wel. Kinderen zitten hierbij vaak op de grond. Het is voor hun fijner om op een stuk tapijt te zitten, dan bijvoorbeeld op een harde laminaat vloer. Zo kunnen de kinderen lekker spelen, zonder hier klachten aan over te houden.

Veiligheid

Dan komen we eigenlijk ook direct op het punt van veiligheid. Vasttapijten zijn namelijk ook nog eens erg veilig. Een tapijt is niet glad (antislip) en is daarnaast schokdempend. Hierdoor kunnen zowel kinderen als volwassenen veiliger door het huis lopen.

Meer informatie

Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie over tapijt? Kom dan langs in onze showroom of neem contact met ons op!

 

 

 

Advies op maat?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen één werkdag terug!